Udsigten fra mit inderste hjertekammer.

 

Jeg sidder på nattevagten på turen fra Bergen til Island i farvandet nord for Færøerne og griber mig selv i tankerne : Hvordan kom ideen om at sejle fra Danmark til Scoresbysund? Det startede i februar måned i år, da jeg besøgte byen sammen med min gode ven Fanny. At sejle til Ittoqqoormiit i min egen sejlbåd – ja hvorfor ikke, der er jo vand og hav hele vejen! Det burde kunne lade sig gøre, og nu er jeg midt i eventyret sammen med 3 kompetente gaster.

 

At gøre drøm til virkelighed er forbundet med mange forberedelser, men også mange følelsesmæssige aspekter. Hvad andre tænker om mine projekter har ingen interesse for mig. Jeg ved hvad jeg vil. og jeg gør det fordi jeg kan og fordi jeg har viljen. Vedholdenhed er et nøgleord for mig. Trods udfordringer undervejs i processen gælder det om at tænke konstruktivt og hele tiden være til stede i sin bedste form. Det er afgørende at tænke fremad mod målet, nogle gange med små skridt.

 

At sidde her med udsigt til den uendelige horisont og vand til alle sider i flere døgn er præcis dét, som jeg allerhelst vil lige nu. Det er frihed i sin fuldkommenhed og livsbekræftende på alle fronter. En smule stolthed i sjælen over, at det faktisk ER muligt at udleve sine drømme.

 

Når jeg mærker efter helt ind i den inderste kerne af mit hjerte, er der en flamme af længsel efter at udforske og leve i netop det NU, som jeg er i netop nu. Herinde er der varme og kærlighed til livet og alle dets muligheder. En følelse af væren som for alvor bliver virkeliggjort på en realistisk måde. Når vinden fylder sejlene med luft og kræfterne overføres til skibets fremdrift, bliver det altså realistisk på en naturlig og fantastisk facon.