Det sidste tjek – Grønland forude!

Så er der kun 4 dage til afsejling og kursen sættes mod Ittoqqortoormiit (Scoresbysund i Grønland). Forberedelserne har fyldt mit liv de sidste 7 måneder – full time. I oktober 2013 startede jeg med at forny klædningen i kahytten og alle køjerne med ahorn træ samt lægge en ny dørk i maghoni. Samtidig med er der installeret extra tanke til diesel og vand. En watermaker som laver saltand til ferskvand. Og sluttelig er der kommet nye batterier, kabler, strømtavle og Furuno navigations instrumenter.

Det har været en rigtig spændende proces at udstyre min egen sejlbåd til langfart og om lidt bliver det alvor! De næste uger på havet skal vise, om jeg har disponeret rigtig med forberedelserne. Turen til Ittoq bliver en test af “mand og mast”. Sammen med besætningen af 3 gaster skal det hele afprøves. Proviantering til flere uger – bliver der plads til det hele? Lave mad på komfuret med fastspændte gryder, når bølgerne påvirker skibet! Passe sine rorsvagter flere gange i døgnet, også om natten. At finde ro i sin køje for søvn og hvile, måske flere gange i døgnet. At bidrage med humor og god energi til fællesskabet for at skibet fungerer optimalt – døgnet rundt.

Lige nu føles det som at sidde i toppen af masten! Det kildrer i den nederste del af maven. Jeg klamrer mig til masten som et fast holdepunkt, men alligevel har skibet sine egne bevægelser, og jeg forsøger at have tillid til situationen og blot følge med. Slappe af i kroppen og lade sig gynge med i mastens bevægelser. Trods det faktum at jeg tidligere har krydset et ocean i sejlbåd, så er sanserne extra skærpet denne gang. Det er første gang, at jeg sejler af sted på egen køl og har ansvaret for besætning og at grejet fungerer. Jeg har forberedt mig så godt jeg kan og glæder mig virkelig meget til at dele oplevelserne med de 8 gaster, som indtil nu har valgt at deltage.

Ruten : afg. 1. juli Vejle – Århus – Frederikshavn – Bergen – Husavik(Island) – Scoresbysund(1.aug) – ophold i fjorden indtil medio aug. – herefter Island – Færøerne – DK. Følg os her på siden. Vi lægger beskrivelser og fotos ind når der er muligheder undervejs.